Leverancier in brandwerende producten

FSS International is een totaal-leverancier van brandwerende producten zoals brandwerende ventilatieroosters, brandkleppen, brandmanchetten en nog veel meer. Ze werken met diverse bedrijven die een brandveilig pand moeten hebben.

Client: FSS International


Deliverables:

  • Branding & Brand Identity
  • Web Design

FSS International heeft bijna 10 jaar lang gebruik gemaakt van het oude logo, dit was tevens ook het eerste ontwerp en die is altijd hetzelfde gebleven. Uiteindelijk besloot FSS International om een complete rebranding te doen om zo meer met de tijd mee te gaan. Het logo en de algehele vormgeving van FSS International moet dus een moderne look en feel krijgen. Ook de website had een make-over nodig zodat de presentatie van brandwerende producten meer tot hun recht zouden komen.


De uitdaging was dat in het logo de driehoekige vorm moest terugkomen, omdat de driehoek toch wel een herkenbaar element was binnen het bedrijf. Na grondig onderzoek hebben we voor FSS International een neutrale donkere matchbox (lucifersdoosje of de kop van een lucifer) blauwe kleur als leidraad genomen. Met als steunkleur een rood, oranje, geel en grijstint.
 Dit hebben we verwerkt in het logo wat tot een goed resultaat is gekomen. De focus voor de algehele branding is rust, onbezorgd kunnen leven én werken met de gedachte dat men goed beveiligd is.


Het traject is nog volop in proces, maar FSS International is al erg tevreden over het resultaat. Op dit moment worden de nieuwe brand guidelines verwerkt in alle elementen van het bedrijf, en FSS International heeft groen licht gegeven voor de verdere ontwikkeling van promotiemateriaal.

Business Cards by Asylab
FSS C5 envelop
FSS facturatie
FSS zakelijke brief

Wil jij jouw klanten overtuigen met een krachtige brand uitstraling?

Het ontwerpen van een krachtige brand kost veel tijd. Geef het uit handen. Dan kun jij je focus leggen op waar jij goed in bent. Dat doen wij ook!