Build applications incredibly fast

WEM evolved into a powerful no-code application platform. Empowering any subject-matter expert to create software, without needing to write a single line of code or have extensive technical skills. WEM is for anyone that wants to create powerful custom applications. Whether you’re a developer by heart, know how to code a bit or not at all. Everyone should be able to create software that drives business innovation and success.

Client: WEM


Deliverables:

  • Branding & Brand Identity
  • UI & UX Design
  • Web Design

WEM is een applicatie platform waarmee men applicatie kunnen ontwikkelen zonder hiervoor te kunne programmeren. WEM viel en werd ontwikkelt door een ander bedrijf en diende voornamelijk voor Solutions. Uiteindelijk werd er besloten om WEM meer los te trekken van het andere bedrijf. Door deze keuze werd de volledige marketing en strategie gericht op de applicatie. Hiervoor was een complete internationale branding en brand identity nodig.


WEM had nog geen concrete en duidelijke uitstraling, was niet herkenbaar en had nog geen duidelijk beeld waar de applicatie volledig voor kon gaan dienen. Het verhaal achter WEM was op dit punt dus nog vrij oppervlakkig. Hier is uiteindelijk een complete nieuwe strategie voor ontwikkeld. Omdat het over een complete nieuwe brand ging was de uitdaging om hiervoor een duidelijke herkenbare uitstraling te ontwikkelen. WEM had een branding nodig die niet alleen mooi, maar ook erg functioneel is en mee kan groeien. Tijdens dit process zijn er meerdere namen gebruikt en logo’s ontworpen om tot het uiteindelijke resultaat te komen.


De WEM applicatie werkt met diverse Nodes (wat er voor zorgt dat het in de back-end met elkaar verbind en mogelijk maakt dat bepaalde voor ingestelde settings in werking treden). Als je de nodes goed met elkaar verbind ontstaat er een flowchart. Deze nodes bouw en verbind je in de flowchart editor. Hierna ga je door naar de template editor, wat er voor kan zorgen dat een  layout, uiterlijk en meerdere functionaliteiten kan uitgevoerd worden. Vanuit de betekenis achter deze termen hebben ik het logo ontworpen als twee nodes die oneindig met elkaar in verbinding zijn.  

Oud logo

Oude logo

Original wem logo

Nieuwe logo

Design guide WEM
Design guide open 01
Design guide open 02
promo wem

De complete brand heeft als primaire kleur een donkere navy blauw. De kleur wordt aangehouden in zowel de marketing als web applicatie om op deze manier de herkenbaarheid te behouden.


Het viel mij op dat destijds bij veel tech bedrijven vooral 1 tot 3 kleuren werden gebruikt. Om WEM te onderscheiden zben ik van die norm afgestapt en heb ik een reeks steunkleuren in het leven geroepen.


De nieuwe branding complimenteren met deze extra steunkleuren geeft perfect de vrijheid weer die WEM geeft aan softwareontwikkelaars. 

Trifold WEM
WEM facebook-mockup
WEM webdesign here
notepad wem 03
Digital device mock up screen design. Template PSD.

Bij Zwarte Vos is er een speciaal brand element waar we altijd naar op zoek zijn. Dit noemen we het vijfde element.


Voor WEM heb ik als vijfde element 'Bart' (nog een aantal andere karakters) bedacht. Bart is een karakter dat het product van WEM een gezicht moest geven. En voor nog meer herkenbaarheid moest zorgen. Naast Bart zijn ook de steunkleuren die we eerder noemde al een goed voorbeeld van het vijfde element.


Om alle ontwikkelde brand elementen te bewaken en behouden hebben we deze verwerkt in een internationale design guide.

Banners promo wem 03
Three large banner mockups in front of a coffee shop
WEM event & wem flags
Promo banners wem 2
Mockups Design
wem notepad 02
outside promo wem banner
wem conference app 2019

WEM heeft veel positieve reacties mogen ontvangen over de uitstraling en graphics die zijn ontworpen. Het heeft ervoor gezorgd dat WEM een sterke en vertrouwde positie heeft bemachtigd tegenover concurrenten. 


De professionele nieuwe branding valt op, past bij het concept van de web applicatie en omarmt de vrijheid die WEM geeft aan softwareontwikkelaars. 


Op dit moment heeft WEM drie succesvolle events georganiseerd waar de uitstraling volledig tot zijn recht kwam. En heeft hierdoor ook internationaal meer bekendheid gekregen.

Wil jij jouw klanten overtuigen met een krachtige brand uitstraling?

Het ontwerpen van een krachtige brand kost veel tijd. Geef het uit handen. Dan kun jij je focus leggen op waar jij goed in bent. Dat doen wij ook!